BollyUżytkownik
We wcześniejszych postach piszecie o przepisach. A co powiecie o tym jak te potrawy smakują? Warto spróbowac? Ja z kuchnią Indii nie miałem jeszcze do czynienia.
Offline
ja czasem coś tam indyjskiego zrobie ale ja to sama później jem bo innym z rodziny to nie smakują te klimaty
ostatnio robiłam trójkąciki samosy :>
Offline
oto jeden z moich potraw co przyrządziłam na praktykach w szkole :
obrazek z neta
Jabłka cynamonowe - składniki
* 5 dużych jabłek
* 15 dag brązowego cukru
* 1.5 łyżki masła
* sok z limonki
* cynamon
* kardamon
* goździki
* gałka muszkatołowa
Jabłka cynamonowe - sposób przygotowania
Obierz jabłka (wytnij gniazda nasienne) i pokrój je na cząstki lub w plasterki. Oprósz przyprawami, skrop sokiem z cytryny, ułóż w żaroodpornym naczyniu. Obłóż kawałeczkami masła i posyp brązowym cukrem. Piecz w temp. 175°C, aż jabłka będą miękkie. Podawaj gorące od razu po przygotowaniu.
Offline
BollyUżytkownik
wyglada smacznie
Offline
mmmm... wygląda pysznie, musze kiedys zrobic sama... a Shanti a ty będziesz kucharzem ?
Offline
Zagubiony
Nurtuje mnie jedna zagadka kulinarna ( w każdym razie dla mnie jest to zagadka )
czy ktoś może mi powiedzieć jak nazywa się to danie ?
Zadałam to pytanie tutaj bo nie wiem gdzie indziej mogłabym je zadać
Offline
Łee nie wiem Wygląda jak laddu ale ta 'dziura' mnie wytrąca z równowagi...
Latika, Ty chodzisz do szkoły gastronomicznej? Ja chodzę to technikum żywienia Też mam praktyki, ale nam nie karzą robić swoich potraw...
Offline
Zagubiony
Mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto będzie wiedział W RNBDJ Raj i Taani zrobili sobie na to zawody kto zje więcej ale nie pamiętam nazwy tego
Offline
Rozgadany
Ktoś podawał tu przepis na laddu i ja je zrobiłam jest trochę roboty i wydatku ale pyyycha, palce lizać
Offline
Ja uwielbiam jedzenie indyjskie. Z mamą często robimy samosy, matar pulao, barfi.. Mnóstwo tego i wszytsko super smaczne..
Offline