Karmel
2 szklanki cukru,
2 łyżki masła niesolonego,
4 łyżeczki miodu,
Nadzienie
10 fig,
garść migdałów,
15 dag orzeszków pistacjowych,
spożywcza woda różana,
dojrzałe mango, ew. cukrowe płatki róży,
Wykonanie
Przygotuj karmel: na patelnię z grubym dnem wsyp cukier. Ciągle mieszając, skarmelizuj (najpierw się zbryli, a dopiero potem rozpuści). Dodaj miód i masło. Wymieszaj. Gdy masa będzie jednolita, wsyp bardzo drobno posiekane: figi, orzechy i migdały. Na końcu wlej kilka łyżeczek wody różanej. Całość rozsmaruj na wyłożonej pergaminem blasze. Gdy wystygnie, pokrój w serca. Serwuj na plasterkach mango, udekorowane płatkami róży.
Offline
Bolly Star
Robił ktoś? Bo ciekawa jestem czy to dobre
Offline