Ciasto:
50 dag mąki
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
sól
2,5 dag masła ghee (sklarowanego)
4 łyżeczki jogurtu naturalnego
Nadzienie:
2 cebule
papryka
kalafior
2 ząbki czosnku
50 dag mielonego mięsa
puszka zielonego groszku
kolendra
imbir
garam masala
chili
sól
woda
olej
Wykonanie
Przygotuj ciasto pierogowe: mąkę wymieszaj z proszkiem i solą. Dodaj masło ghee, jogurt i wyrób ciasto. Uformuj małe kulki i rozwałkuj na posypanej mąką stolnicy. Nadzienie: posiekane cebule, paprykę, kalafiora i czosnek zeszklij na maśle. Dodaj mielone mięso i zielony groszek. Dopraw do smaku kolendrą, imbirem, gram masalą, posiekaną chili i ew. solą. Całość polej wodą i duś na małym ogniu. Na każdy kawałek ciasta nałóż łyżeczkę gotowego nadzienia. Zlep pierożki. Smaż w głębokim tłuszczu na złoto.
Offline
Administrator
Sama ich nie robiłam ale kupiłam mrożone.
Dobre były
Offline
Rozkręca się
pychotki aż chciałoby się spróbować
Ostatnio edytowany przez Bollywood-Malva (2009-12-13 12:18:39)
Offline
Bolly Star
Aż się głodna zrobiłam jak na to zdjęcia spojrzałam
Offline
Bolly Star
Czy to jest takie jakby z surowym mięsem w środku(tak wygląda)? Jeśli tak, to ja wiem co to
Offline
Coś tam mięsa jest, ale bardziej jest to nadzienie warzywne
Offline
Mięso również podsmażyć, ale nie za mocno, bo potem cały farsz jest duszony (czyli najpierw jest smażony, potem podlewamy wodą i to się gotuje do miękkości).
Offline